Notícies destacades

Dimecres, 05 Desembre 2018 17:04

EL JIS CELEBRA EL DIA MUNDIAL DE LA SIDA

Un any més hem celebrat el Dia Mundial de la sida amb diferents accions i activitats, comptant com sempre amb la col·laboració de les persones voluntàries.

Al matí del dia 30 amb les voluntàries de l’Oficina de voluntariat de L’Hospitalet hem estat al mercat de Collblanc, donant informació, sensibilitzant sobre el VIH i parlant amb les persones que anaven al mercat.

Per la tarda amb les EntreJoves, l’Alise, L’AEL’H i l’Oficina Jove de l’Ajuntament hem estat a la Rambla de l’Hospitalet acompanyant a les joves mentre oferien informació, jugaven i parlaven amb d’altres joves.

A l’entitat i al nostre punt Òmnia animant a les persones a posar els seus missatges de solidaritat, de prevenció i a fer-se fotos pels drets sexuals de les persones.

El dia 1 de desembre el JIS ha participant en les accions organitzades pel Comitè 1r de Desembre. Plataforma a la qual pertanyem.

Activitats organitzades pel Comitè.

Aquest 28 de novembre, el Departament de Treball, Afers Socials i Família ha lliurat els Premis de Civisme 2018.

La nostra entitat ha tingut la sort de guanyar el 1er Premi Jaume Ciurana, amb el Programa Agents de Salut Juvenil. Les joves es formen en temes d’educació per la salut fent un retorn del que han après a través d’ activitats de sensibilització per a d’altres joves com ells i elles.

Aquest premi vol reconèixer a grups de joves que hagin realitzat una acció cívica meritòria, voluntària i gratuïta en algun indret de Catalunya.

Així mateix nosaltres com a entitat volem agrair a les nostres joves tant de Molins de Rei com de Begues tota la feina, la il·lusió i les ganes que han posat en el projecte així com el recolzament dels dos ajuntaments i de les seves tècniques municipals.

Sense totes elles no hagués estat possible.

Mil gràcies i seguim.

Divendres, 06 Juliol 2018 20:46

Esportmania s'enlaira!

Aquest divendres, al JIS, hem finalitzat una altra edició d’Esportmania, un projecte que promou l’esport com a eina transmissora de valors i com a alternativa al consum de substàncies i a l’oci convencional. 

Aquest any els tallers d’Esportmania han estat de castells, aquesta activitat tan arrelada a casa nostra que combina esport i tradició! 
Les colles castelleres suposen nuclis de cohesió social al seu entorn més proper, al ser organitzacions transversals i representatives de bona part de la societat (participació de persones de totes les edats, gèneres, classe social o origen) on la diferència es transforma en oportunitat, on tothom hi té cabuda.

Hi han participat aproximadament 100 joves de l’Hospitalet de Llobregat en risc d’exclusió social, que han après de la mà de la Colla Jove de L'Hospitalet des del vocabulari casteller fins a com es munta una pinya o es fa un pilar, tot descobrint la història dels castells, les diferents posicions, la vestimenta i la música tradicional.

Ha estat una experiència molt enriquidora! Podeu visitar el web de La Colla Jove de l’Hospitalet de Llobregat per conèixer els dies i lloc d’assaig. Tothom és benvingut a participar-hi: http://www.collajovelh.cat/

Dimecres, 27 Juny 2018 19:13

Enreda't. Agents de Salut al LH Avança

Per segon any consecutiu, JIS es presenta als premis LH Avança amb el projecte "ENREDA'T. AGENTS DE SALUT" que té com a objectiu principal formar a grups de joves de la ciutat en promoció d’hàbits saludables per a que aquest jovent esdevingui transmissor d’aquesta informació a d’altres joves mitjançant activitats de retorn al seu grup d’iguals.El jovent participant rebrà 10 hores de formació en promoció de la salut on treballarà temes com l’autoestima, l’alimentació, el gènere, l’afectivitat i la sexualitat i les drogues,i  compartiràn  una reflexió sobre cada tema després de cada sessió mitjançant les xarxes socials per tal d’obtenir un efecte multiplicador.

Ara és el moment de votar i necessitem el teu vot. Ajuda'ns a fer-ho possible a: http://lhavanza.cat/joves-per-la-igualtat-i-la-solidaritat-enredat-agents-de-salut/

Dimecres, 07 Març 2018 16:14

Recolzem la VAGA FEMINISTA. Ens aturem!

Davant d’un context de desigualtats i de totes les violències masclistes que ens travessen a totes a la nostra quotidianitat i en totes les esferes de la nostra vida, decidim aturar-nos i ens adherim a la VAGA FEMINISTA convocada aquest 8 de Març.

D’aquesta manera volem visibilitzar que sense nosaltres el món s’atura.

Volem ser presents, vivint una jornada de reivindicació i activisme i sororitat, posant de manifest allò que el masclisme manté ocult: la importància de les dones en tots els àmbits vitals.

JIS romandrà tancada tota la jornada, participant activament dels actes que es duen a terme a la ciutat de l’Hospitalet.

Us adjuntem l’enllaç amb el manifest fet que es llegirà aquesta tarda a la Plaça Catalunya a Barcelona, a més d’informació útil sobre els actes programats de la jornada arreu del territori.

Dimarts, 27 Febrer 2018 09:47

Iniciem el mòdul d'alfabetització digital

El dia 19 de febrer s'ha iniciat el Mòdul Formatiu d'Alfabetització Digital dins del Dispositiu Integral d'Inserció Laboral. Aquest programa ve derivat des del Centre de Recursos per a l'Ocupació Zona Nord de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, que està vinculat dins de Treball als Barris.
Aquest mòdul té una durada de 40 hores i el seu objectiu és que les persones participants puguin iniciar-se en l'ús de l'ordinador, conèixer les principals funcions del processador de textos, ús d'Internet i correu electrònic, així com poder fer tramitacions administratives a través d'Internet, orientat a la recerca activa de feina i optimitzar la inserció sociolaboral. Aquest curs finalitza el 2 de març.

Dilluns, 11 Desembre 2017 12:17

Comença el programa de Garantia Juvenil!

La nostra entitat ha estat seleccionada per el Servei d’Ocupació de Catalunya amb una subvenció destinada a incentivar la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil de Catalunya. Aquest programa és una iniciativa europea que pretén facilitar l'accés dels i les joves al mercat de treball.

Els contractes s’han iniciat el 30 de novembre i 4 persones s’han incorporat a la nostra entitat per a realitzar tasques diverses: disseny, realització i avaluació de formacions i tallers, tasques administratives, disseny de materials gràfics i visuals, entre d’altres.

Divendres, 01 Desembre 2017 13:21

Jornada per a la Interculturalitat

El proper dissabte 16 de desembre el JIS amb el projecte En Trànsit participarà a la jornada a Barcelona organitzada pel CNJC  la seva Comissió de Gènere i Interculturalitat.
 
L’acte tindrà lloc al Casal de Barri Pou de la Figuera, situat al Born, al carrer de Sant Pere Més Baix, núm. 70. El programa es desenvoluparà des de les 09.30h fins a les 14.30h. La Jornada començarà amb un petit acte de benvinguda a la sala petita del Casal.
 
A continuació, a partir de les 10h, la nostra associació dinamitzarà el taller “En trànsit”, un espai de diàleg amb el veïnat  a partir de la col·locació al carrer d’uns cubs de gran format on es plantegen debats al voltant de les migracions, la interseccionalitat de les violències i la construcció de comunitats interculturals. 
 
Seguidament podrem gaudir d'un pica-pica comunitari a càrrec de Mescladís.
 
I tancarem la jornada amb la xerrada “Racisme estructural i privilegi blanc; les dues cares de la mateixa moneda” a càrrec d’Ainhoa Nadia Douhaibi, educadora Social i membre de Stop Deportación.
 
Per participar a la jornada inscriu-te gratuïtament al següent formulari de participació. Consulteu l'esdeveniment a Facebook!
 
Amb aquesta jornada posem el punt i final a les dinamitzacions a l'espai públic realitzades des del projecte En Trànsit durant aquest 2017 gràcies al Premi 1% rebut pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.
 
 
 

 

Des de principis d’aquest any 44 dones han estat assassinades a l’estat espanyol. A més, hi ha altres feminicidis a l’estat encara en procés d’investigació, feminicidis familiars o feminicidis infantils que no es comptabilitzen dins de les xifres oficials o altres feminicidis amb dades insuficients, per prostitució o per dones assassinades pel crim organitzat i/o el narcotràfic. Si comptabilitzem totes les morts d’aquest any les xifres s’eleven a 91 persones assassinades.

El passat dissabte 25N Dia Mundial per l’Eradicació de la violència masclista vam fer la cloenda del projecte Obre la teua gàbia amb una acció per visibilitzar el problema que és la violència cap a les dones, que és una realitat quotidiana i que pensem que no podem seguir callant davant les morts i tots els altres tipus de violències que sofrim diàriament per ser dones.

El jovent participant del projecte va sortir al carrer per fer posar noms i cognoms i situació de totes les dones assassinades, fent un donatge a les assassinades i reivindicant que s’acabin els feminicidis i que la gent reflexioni sobre possibles sortides per fer front a la violència masclista.

Perquè ens volem vives, lliures i rebels! Juntes som més fortes.

D’altra banda, les accions de denuncia de la violència masclista no s’acaben. Avui dilluns 27 de novembre com a entitat participarem a la concentració per les persones refugiades a l’Acollidora amb la lectura del manifest centrat en la violència que reben les dones refugiades.

Perquè totes les persones independentment del cos que habitem tenim el dret de viure una vida digna lliure de violències.

 

Per segon any consecutiu els i les joves de Molins de Rei tornen a participar en el Programa Mira i Informa’t, per tal de ser referents i fer prevenció i promoció de la salut en el seu grup d’iguals.
Aquest mes d’octubre 20 joves de l’IES Bernat el Ferrer i de l’IES Lluís de Requesens de Molins de Rei han tingut una altra mirada sobre la salut, la sexualitat, l’afectivitat, el gènere, les diversitats i els drets de les persones.
Durant la formació han treballat en equip i a partir de dinàmiques i jocs han anat incorporant nous sabers per a compartir amb els seus companys i companyes. Des d’on demanar la postcoital a Molins de rei, a saber més de les malalties de transmissió sexual, a detectar microviolències... Hem parlat i debatut de moltes coses, de plaer, de drets, de diversitats, de mètodes anticonceptius, de recursos,  de respecte cap a tots i totes..
Ara mateix els i les joves agents de salut després d’haver acabat la seva formació, estan fent tallers de prevenció i de promoció de la salut amb els companys i companyes de la seva classe. Donant resposta a les preguntes plantejades per les pròpies companyes amb el suport de JIS i del Punt Jove de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Molins de Rei.
Des de l’entitat estem molt satisfetes d’aquestes joves, per la seva implicació destacant les seves ganes de fer coses, de compartir amb les altres persones els continguts apresos i la seva mirada critica. Seguiu així!!!

Back to top
Back to top

Aquest lloc web fa ús de cookies pròpies i de tercers. Si continues navegant, considerarem que n'acceptes l'ús. Pots obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies. Política de cookies