Creiem en la orientació laboral com un procés de creixement personal dels nostres usuaris, en els que mitjançant un itinerari individualitzat amb tutories i través de les sessions grupals acompanyem al llarg de tot el camí fins a la inserció laboral.

El treball amb les competències, habilitats personals i socials és bàsic, ja que ajudem a treure el millor de cada persona a través de la motivació, autoestima i del autoconeixement

 


Punt d’orientació 

 

APARAULAT

 

I després de l’eso, què?

 

el racó de l’ocupació


CURSOS D’ALFABETITZACIÓ DIGITAL

 

FORMACIÓ PER A LA RECERCA DE FEINA

PROJECTES QUE VOLEM SEGUIR FENT PERÒ NO TENIM FINANÇATS:


JOVE MIRA ENDAVANT!

PUNT D’ORIENTACIÓ I ACOMPANYAMENT A LA INSERCIÓ DE LA XARXA D’ORIENTACIÓ PER A L’OCUPACIÓ

Eines i recursos per una bona incorporació al món laboral

El programa està dirigit a persones demandants d’ocupació que necessiten un suport
en el procés de recerca de feina per millorar la seva posició en el mercat laboral. Les
actuacions realitzades amb les persones derivades del Servei d’Ocupació de Catalunya
tenen l’objectiu de donar informació, orientació i motivació a més de millorar les seves
competències personals mitjançant itineraris personalitzats d’inserció.

 

APARAULAT

Llengua i cultura catalana a través d’un espai lúdic i vivencial

Invertir en la nostra llengua és sempre una garantia per poder participar activament de tots els recursos que ens ofereix la nostra ciutat. Si parlem de l’àmbit sociolaboral, trobem necessari reforçar les competències lingüístiques per poder formar part del mercat de treball. Un espai d’aprenentatge lúdic i vivencial on es desperta les ganes d’utilitzar el català en diferents espais de la vida quotidiana.

I DESPRÉS DE L’ESO, QUÈ?

“I després de l’ESO què?” és una exposició del Departament de Joventut, que en col·laboració amb el Consell Comarcal del Barcelonès ha viatjat pels municipis de Santa Coloma, Badalona i Sant Adrià, oferint al jovent i professorat una visita guiada i un taller formatiu complementari. L’exposició, proporcionada per l’Oficina del Pla Jove de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, dóna suport, informació i orientació als i a les joves sobre què i com continuar estudiant després de finalitzar l’educació secundària obligatòria.

EL RACÓ DE L’OCUPACIÓ

Orientació acompanyada des d’un racó íntim i personal

El Racó de l’ocupació actualment amb el projecte Nexus, entre altres, és un programa d’orientació laboral que consta d’accions individuals i grupals, mitjançant el qual es fa l’acompanyament, l’orientació, la formació, l’augment de la motivació i l’autoestima de la persona que es troba en recerca activa de feina. L’objectiu d’aquest programa és apoderar a les persones usuàries en el seu procés de recerca de feina, així com donar resposta a les necessitats que es van detectant en el procés d’inserció sociolaboral.

 

CURSOS D’ALFABETITZACIÓ DIGITAL, CANALS I EINES DE RECERCA DE FEINA

Aquestes formacions estan orientades a l’adquisició de competències per a la recerca de feina i a la promoció de l’ocupabilitat, facilitant l’accés de les persones participants en el mercat de treball. Donar recursos i informació sobre les TIC, les eines i els canals habituals de recerca de feina ha estat fonamental per apoderar a les persones participants, fent-les més autònomes, i d’aquesta manera que siguin protagonistes de la seva pròpia recerca de feina.

FORMACIÓ PER A LA RECERCA DE FEINA

Formació en col·laboració amb el Centre de Recursos per a l’Ocupació, un servei de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de L’Hospitalet. Treball conjunt materialitzat en  formacions per al jovent i la gent adulta sobre Habilitats Personals i TIC.

RACÓ DE L’OCUPACIÓ

El Racó de l’Ocupació és un servei obert i gratuït adreçat tant a persones en situació de desocupació com a persones que, tot i estar treballant, volen rebre informació, orientació i/o assessorament per a ampliar la seva formació o millorar la seva situació laboral, establint un itinerari individualitzat segons les característiques i necessitats de cada persona.

 

PROJECTES QUE VOLEM SEGUIR FENT PERÒ NO TENIM FINANÇATS:

JOVE MIRA ENDAVANT!

Jornades de tres dies farcides de xerrades i formacions sobre el cooperativisme, la situació econòmica actual, les eines per trobar feina, l’autoestima, les oportunitats europees i el treball en equip, totes elles amb un alt contingut participatiu. Els i les joves assistents, van rebre les formacions i van crear un diari titulat “Jove, mira endavant! Idees per trobar alternatives a la crisi”.

Segon Premi Jaume Ciurana, en la categoria accions cíviques juvenils a favor de les persones (27 a edició, any 2013).